Geschiedenis

We schrijven de herfst van het jaar 1973, aan de Margrietstraat worden een aantal huizen opgeleverd waar voornamelijk 'import' Heusdenaren hun intrek nemen.

Deze bewoners komen al snel tot de conclusie dat Heusden op het gebied van sport en recreatie niet veel te bieden heeft. Jo Nieuwkerk en Ton Anker besluiten dan ook om de gemeente te benaderen met de vraag of de oprichting van een tennisvereniging een kans maakt. Een potentiële locatie is er ook al: een braakliggend terreintje naast het toenmalige Eethuisje op de hoek van de Margrietstraat.

De gemeente reageerde positief en middels een schrijven werden de inwoners op de hoogte gebracht van dit voornemen. Er werd een vergadering ten stadhuize belegd met een initiatief comité bestaande uit: Cees Wolfs (gemeente), Wim Zoer (Hoofd Fonteinschool), Ton Anker en Jo Nieuwkerk. Deze vergadering werd druk bezocht en resulteerde dan ook in de oprichting van de TV Heusden. Het bestuur werd gevormd door: Wim Zoer voorzitter, Cees Wolfs secretaris, Ton Anker penningmeester, Jo Nieuwkerk sponsorzaken en Ad van der Linde jeugd en tennisblad.

 

De gemeente stelde de grond beschikbaar en de toenmalige wethouder H. de Winter had nog wel wat asfalt en een hek: TV Heusden was een feit!

 

Met behulp van van de Elshout en de Bont werd de baan aangelegd en het hek geplaatst. Actieve leden zorgden voor de verdere zaken als belijning en netten. Met 55 betalende leden (Fl. 75,- per jaar) en een trainer: de heer Birzak werd de grondslag gelegd voor de huidige prachtige vereniging.

 

Het clubhuis was eerst een oude tent en later een bouwkeet, de scheidsrechter zat op een keukentrap en de consumpties werden door vrijwilligers verzorgd (net als nu alleen wat primitiever). Veel "echte" Heusdenaren keken met verbazing naar dit gedoe en vonden het maar een elite bezigheid. Nu is de Heusdense gemeenschap trots op de sportfaciliteiten waar TV Heusden inmiddels een onmisbaar deel van uitmaakt.