De voorjaarscompetitie zit er weer op

Met een overheerlijke barbecue en een hoop gezelligheid is zaterdagavond de KNLTB senioren voorjaarscompetitie afgesloten. 8 teams hebben ruim 2 maanden lang gestreden om een zo goed mogelijk eindklassering in een hun klasse. Heren 1 17+ en Gemengd 2 17+ zijn uiteindelijk kampioen geworden op zaterdag en dames 2 35+ heeft op vrijdagavond een prachtige 2e plek behaald.

 

Heren 1 17+ moest op de finaledag nog minimaal 2 punten halen tegen hun directe concurrent uit Vugt. Uiteindelijk werd het 3-3. Dit ging overigens niet zonder slag of stoot. Na een 3-1 achterstand wist Heusden met veel pijn en moeite via de dubbels de stand gelijk te trekken. Voor de mannen wacht volgend jaar nu de 1e klasse.

 

Gemengd 2 17+ kon vorige week de champagne al ontkurken, maar toch wilde zij ook graag hun laatste pot nog winnen. Dus moest ook Cash uit Rijen er na 6 zeges aan geloven met 4-1. Hiermee werd een vrijwel vlekkeloze competitie in stijl afgesloten en wacht nu volgend seizoen de 2e klasse.

Dames 2 35+ had op vrijdag theoretisch nog een kleine kans op het kampioenschap. Echter werd al snel duidelijk dat de mooie 3-1 zege op  nummer 3 Woudrichem, net niet genoeg zou zijn om de concurrent uit de Den Bosch van de troon te stoten. Toch verdienen de dames een groot compliment, omdat zij na de wintercompetitie een klasse hoger zijn gaan spelen en onmiddellijk weer bovenaan hebben meegedraaid.

 

Ondanks de mooie successen viel op zaterdag het doek voor Gemengd 1 17+. Na een prima start van de competitie, ging het daarna mede door blessures snel bergafwaarts en was degradatie uit de 1e klasse helaas onafwendbaar.

 

Al eindklasseringen vind je hieronder:

Vrijdag

 

Team Klasse  Plaats 
Dames 1 35+ 1e 4e
Dames 2 35+ 2e 2e
Dames 3 35+ 3e 6e
Gemengd 1 35+   4e 8e

Zaterdag

 

Team Klasse  Plaats 
Heren 1 17+ 2e 1e
Heren 1 35+ 2e 6e
Gemengd 1 17+ 1e 8e
Gemengd 1 17+   3e 1e

 


Natuurlijk willen we alle teams een compliment geven voor hun inzit. Onze club heeft zich wederom van een zeer gezellige en bovenal sportieve kant laten zien. Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug en zullen er dan nog meer teams meedoen.

 

Als laatste willen we Ferry wederom bedanken voor zijn inzet als competitieleider en onze groundsman Nico voor het perfect verzorgen van de banen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0